Fast Energy Drink i sport

Fast energy drink i sport

Fast energy drink i sport

Energetska pića i sport su uvek bili u vezi. Bilo da se aktivno bavite sportom ili samo rekreativno, svakako da postojoji neka nit koja vas povezuje sa sportom. Ali, krenimo redom. Kako spojiti Fast Energy i sport i to tako da na pravi način izvučete najbolje iz oba.

Svi  mi imamo različite želje, sada da li su realne ili ne to je već nešto sasvim drugo. Prva stvar koju trebamo da uradimo je da odaberemo sport kojim ćemo da se bavimo. Zato je važno da uskladimo naše želje sa pravim stanjem stvari. Jer, za bavljenje sportom nije potrebna samo želja – potrebne su i neke predispozicije koje treba ispuniti. Želite da se recimo bavite košarkom, a visoki ste 160 cm. Shvatate o kojim predispozicijama govorimo.

Kada smo to utvrdili, hajde da se malo pozabavimo zdravstvenim stanjem. Začarani krug u koji se jako brzo, a skoro neprimetno upada. Vrlo često se setimo sporta kada nam nešto fali i kada krenemo da se osećamo bezvoljno i tromo. Naravno kondiciju za bavljenje istim nemamo ni u tragovima. Zato je, kada smo odabrali pravu aktivnost za nas, veoma važno obaviti kompletan zdravstveni pregled i naglasiti lekaru da želimo da se bavimo određenim sportom.

Eto, obavili smo i to i sada prelazimo na akciju. Oprema. Odaberite opremu u kojoj ćete se osećati udobno, kako biste u teretani ili na terenu dali svoj maksimum. Nemojte se voditi modom, jer tu ste valjda došli da biste vežbali, je l tako?

Dolazimo konačno na teren i krećemo sa vežbanjem. A kondicija zaboravljena odavno. Energije ni na vidiku. I šta sad?

Sada dolazimo do večite dileme koja glasi “ Kada da popijem energetsko piće, pre ili posle treninga?” Hajdemo tu da stanemo i da malo uključimo prostu logiku. Sam početak treninga obeležava zagrevanje, je l tako? Zagrevanje nam služi da nam telo pripremi za predstojeći napor koji ćemo uložiti u vežbanje. I ne samo za to – dobro odrađeno zagrevanje će vas sačuvati od povreda koje mogu da se dese ako odmah krenete najjače što možete. Zagrevanje je odrađeno i krenuli ste sa vežbanjem. Ne očekujte prvi dan da možete odmah posle treninga da postanete olimpijac, za to ipak treba vremena. Kada ste odradili trening, na kraju vam opet dolaze vežbe, ali one koje će vas smiriti i vratiti u stanje pre vežbanja.

I sada se vraćamo na ono čuveno pitanje sa početka ovog pasusa  “ Kada da popijem energetski napitak, pre ili posle treninga ?”  Fast Energy u sebi ima kompleks vitamina B, kofein, taurin, šećer. Kofein je stimulans , taurin služi da nam dopuni depoe u organizmu koje praznimo usled bilo kakvog napora i obnovi mišićnu masu, a vitaminski kompleks nam čuva izdržljivost. E sad, rešili ste da Fast Energy popijete POSLE treninga. Da li primećujete nešto nelogično u tome? Ako se vratimo malo unazad, na kraju vežbanja radimo vežbe koje nas smiruju i vraćaju u stanje pre treninga, a onda vi popijete energetsko piće koje vam je stimulans! Shvatate sada? Zato se energetska pića koriste PRE treninga! Jer, upravo vam to pokretanje energije daje mlazni pogon da trening odradite “ u fulu”.

I na kraju, ono što je bitno da napomenemo- ceo trik je u dozi!

Naravno da od vas Fast Energy ne može da napravi olimpijca, tako što vi malo vežbate, a očekujete da ostatak odradi energetski napitak. Ne ide to tako! Znači, pravilan raspored i pravilno korišćenje Fast Energy drinka i tu ste uvek u dobitnoj kombinaciji.