Fast Energy Drink pojacava memoriju

ČAROBNI NAPITAK, ENERGETSKI NAPITAK – Iliti energetski napici za bolju koncentraciju

ČAROBNI NAPITAK, ENERGETSKI NAPITAK

Iliti energetski napici za bolju koncentraciju

Nisu bili ludi oni čarobnjaci u srednjem veku kada su gledali u kristalnu kuglu i pravili čarobne napitke. Sad kad bolje razmislim, zar to nisu bile preteče onoga što je danas energetski napitak, hmmm? A tek alhemičari, oni su tek bili cool.

Gde mi baš oni zalutaše u misli? Pa lepo, kad hoću da spremam ispit i da intenzivno učim (kao obećala sam samoj sebi), meni svašta padne na pamet. Desi se da mi se iskobeljaju i neke informacije iz nekog tamo dela velikog mozga gde se u`vatila paučina. Ej, u sred učenja, meni navire informacija kako je pre neku godinu bio zemljotres u Čileu i kako je, zbog svog razarajućeg intenziteta, taj isti zemljotres malo pomerio Zemljinu osu. Je’l mu zemljotresi dođu Zemljini energetski napici, ha? Verovatno! Ali zato da se setim svih ugovora kod Locatio conductio – ajd čik samo!

Drugi moj najdraži saveznik – panika! Probam ja uvek da joj makar malo pobegnem, ali brate brza je, brža je i od nekadašnje atletičarke Flo Džo! Još moja panika preskače i prepone! Sve u svemu – teško meni! Fast Energy brate u svemu!

Da muka bude veća, ostalo mi je samo još tridesetak stranica knjige i gotovo. Ali tih tridesetak stranica su mi teže nego da se u kupaćem kostimu penjem na vrh Kilimandžara. No, bilo kako bilo – upomoooooć ljudiii!

Znači ovako – tih tridesetak strana moram da savladam kako znam i umem ( a nemam pojma ni jedno ni drugo ) i da izađem na ispit. Onaj odozgo u saradnji sa profom će da odluči da li ću da položim ili da čekam sledeću priliku. I to će da bude baš fast…uh.

Elem, ajd baš da vidim šta učeni ljudi savetuju za povećanje koncentracije! Iliti što bi rekao onaj vic „dajmo se koncentrirat…!” Stavih Fast Energy, pravo energetsko piće za bolju koncentraciju na led, samo malo da ga ohladim, pa da vidim šta mi valja činiti.

Prvo kažu da se koncentracija da navežbati! Sad mi to kažete, a? Ko će da vežba u sred ispitnog roka? Malo mi je muke oko onih ugovora, još da vežbam koncentraciju, a da pri tome ne zaspim. Ništa brale od vežbanja u ovom roku, to će biti za sledeći.

Drugo – raspored. Ajd to već nekako i može da prođe, barem za prvu pomoć dok se ne bacim na dubokoumno vežbanje malih sivih ćelija da pamte ono što treba ( a što ja ne volim,psssst, to nikome ne pričajte).

Znači ovako – prvo odredite mesto gde ćete da učite. I tu učite svaki put. Naravno to mesto ne podrazumeva krevet – on je ovoga puta ispao iz konkurencije.

Naučnici su dokazali da muzika podstiče koncentraciju na ono što učite. Ali, to ne znači da treba da odvrnete Van Halen do daske, ne – nauka je pokazala i dokazala da je najbolja muzika za ovo – klasična muzika. Recimo Mocart i Vivaldi. Ja ću se držati mog omiljenog Šopena.

Sledeća stvar je – plan učenja. Nije bitno samo napraviti plan učenja, nego ga se i držati. Uz moj energetski napitak Fast Energy bogme držaću ga se najčvršće što mogu!

Podelite gradivo u logičke delove i tako će vam učenje biti lakše.

Naravno bitna stvar u celoj priči je i pravljenje pauze. Neka to bude pauza od pet minuta, dajte predah vašim malim sivim ćelijama, jer ako ih samo bombardujete učenjem bez pauze, odmah da znate – tu onda `leba nema! Znači pravac terasa,i uz vaš omiljeni ukus energetskog napitka bacite pogled u daljinu.

“Ponavljanje je majka učenja”. Pri tome ne mislim da treba da padate ispite i da ih tako ponavljate, nego lepo svaki dan kada savladate jednu oblast, vi je lepo celu ponovite vašim rečima. To je jako važno i važno je da bude baš taj dan kada ste učili, a ne recimo sutradan ili za par dana. Samo tako ćete uspeti da savladate dobar deo naučenog, jer hteli mi to da priznamo ili ne, informacije su sklone da izvetre. Zato mućnite glavom, a ne energetskim pićem za bolju koncentraciju, jer će vam i ono izvetreti – naročito za one informacije koje učimo na silu i pitamo se kada će nam trebati u životu.

Bilo kako bilo, ja se i dalje borim sa Locatio conductio, ali ću ga ovoga puta, uz primenu svih ovih tehnika bogme savladati! On će meni! E pa neće!

Be First! Be Fast!