Fast i sport

Fast energy drink – jedna reč je dovoljna: najbolji!

FAST ENERGY DRINK

JEDNA REČ JE DOVOLJNA – NAJBOLJI

Zašto najbolje energetsko piće ne treba menjati? Upravo zato što ćeš, ako toliko pametuješ i izvrneš pobednički tim naglavačke da tresneš svom snagom o patos! Da, da, baš o patos! E upravo zato, tim sa dobrom energijom, a pri tom ti taj tim garantuje pobedu na terenu – ne menjaš!

Naravno, neki vole da uče iz tuđih grešaka, dok neki (kao ja na primer) volimo da zveknemo o pod i da se stvarno uverimo u tu grešku. Pa nije bitno što mi ljudi lepo unapred kažu, eee tvrdoglavosti moja.

Padne meni tako na pamet da je krajnje vreme da krenem u teretanu i da počnem da vežbam. I jeste brate kranje vreme, jer kada bi me u nekoj prirodi ne daj Bože pojurio medved samo bih se predala. Ne bih ni pokušavala da potrčim – znači kondicija mi nije nula nego minus sto, ali ja reših da popravim to stanje. Naravno, kao što stara izreka kaže “Ni Rim nije stvoren za jedan dan”, a ja je često zaboravim, prvi dan vežbanja ne dobih zmijsko telo, ali dobih takvu upalu mišića da jedva dođoh do kuće. Da ne kažem dogmizah…

Kao bajagi ja ponela sve od opreme što mi treba za teretanu. A kad sam došla, bolje reći kada sam dopuzala do kuće, shvatih da glavnu stvar nisam ponela. Moj Fast Energy! Sreća u nesreći je da sam ga zaboravila u frižideru, pa je super ohlađen i kao takav extra da me lepo vrati međ ovaj svet.

Elem, otvorim ja tako moj Fast Energy, ‘ladan kao zmija (spopalo me nešto to zmijsko carstvo), zavalim se u fotelju sa nootkrivenim mišićima (ako niste znali teretana i za to služi, da otkrijete mišiće u svom telu za koje niste ni znali da postoje), i krenem da se malo edukujem na netu o teretani i vežbanju.

Pa recimo za početak, da ne bih mnooogo pametovala u teretani (a da pri tome pojma nemam šta čemu služi), treba izabrati trenera, je l’ tako. Ako uspete da spojite lepo i korisno, tj. trenera koji dobro izgleda i još pri tome zna svoj posao- dobili ste premiju. Em ćete sa radošću i energijom ići na treninge, em će kilogrami početi da odlaze od vas. Eeee, inspiracija čuda čini, samo je treba naći.

Idemo dalje. Ako ste mislili da se samo treba držati trenera i da je to jedino pravilo u teretani-grešite. Ko što svuda postoji neki red, tako postoji i u teretani i trebalo bi da ga se pridržavamo, ne samo zato što smo kulturni (mada je to primarno), već i da nam boravak u toj prostoriji bude prijatan.

Kao što rekoh, pošto pojma nemam šta čemu u teretani služi – druga stvar, posle biranja trenera je da ga pitam kako da koristim sprave.

A pošto mi je želja ono zmijsko telo (da od anakonde pređem u kobru) shodno tome da bih dopuzala do tog cilja, bitno je i to da sam izabrala fitnes opremu gde se osećam prijatno, a i lepo.

Pametovanje u teretani no, no. Ili baš ako nemate ludu želju da se družite sa ekipom hitne pomoći ako se povredite. Znači- radiš onako kako ti je trener pokazao.

Još jedna bitna stvar- ako zaista želiš da vežbaš i da imaš pravi rezultat, onda na trening idi sam. Jer ako povedeš društvo – tu od vežbanja nema ničega.

Posle treninga nemojte sebe da častite čokoladom, jer ste onda čabe podizali brda i planine. Disciplina je još jedan važan faktor u ovoj zamisli.

Pošto sam malo pohvatala konce, a uz to povratila energiju uz Fast Energy, ajde dalje da vam se ispovedim da ne prođete kao ja. A mišići bole li bole. Veselo!

Kao što rekoh da ništa ne može za jedan dan, pa ni ona kobra varijanta, samo da znate da je vrlo bitno da pravilno izvedete vežbu koju vam trener pokaže da bi ona anakonda počela svoj preobražaj. Koliko god vam lako i trivijalno izgledala neka vežba obavezno poslušajte trenera i primenite to što ste čuli.

Naravno i vašim mišićima treba prilagođavanje na teretanu, tako da je najbitnija stvar dobro zagrevanje istih pre no što počnete vežbe, jer u suprotnom videćete šta znači upala. Bolje reći osetićete. Znači, prvih nedelju dana pustite vaše mišiće da se priviknu i ne preterujte sa podizanjem velikih težina. Ako vam i dalje nije jasno o čemu pričam, zamislite da vozite auto po snegu, ako mu date veliki gas, auto kreće da šlajfuje i da se zanosi i vi ništa niste postigli ( osim štete koja može biti vrlo izvesna). Međutim ako umereno pritiskate gas, auto će poslušno krenuti. Isto je i sa mišićima.

Prva nedelja je kritična. Znam da vas vuče da idete u teretanu svaki dan (još ako ste odabrale onog zgodnog trenera), ali u prvoj nedelji neka to bude maximalno tri puta. Kada prođete, nadam se uspešno, tu prvu nedelju u drugoj nedelji se opredelite za neki program vežbanja. Bitna stavka u odabiru programa je i ta da uskladite vreme za posao i vaše druge obaveze i slobodno vreme koje ćete moći da posvetite vežbanju.

E sad ono što sam namerno ostavila za kraj, a ne za početak. SAMOPOUZDANJE!

Nemojte da vas deprimira to što su svi bolji, snažniji i spremniji od vas i da se zapitate šta vi tražite tu. Samo se setite da su i oni nekada bili u vašoj sadašnjoj poziciji, ali da se nisu okrenuli i otišli, već krenuli da vežbaju.

Nemate kondiciju-normalna stvar na početku vežbanja. Pa kondicija se ne stiče u snu.

Ne možete da uradite 20 trbušnjaka! Zaista? Ma nemoguće?! Moguće je brate, naravno da je moguće. I to nije uopšte strašno!

Prvi dan ste rešili da podignete 100 kg iz benča. Da, da, samo se nadajte!

Hej, vi u teretanu valjda idete zbog sebe, a ne zbog drugih!

Uz jasni cilj koji ste sebi postavili sve je ostvarivo!

Znači:

-mogu da smršam
-mogu da ojačam

Ako budete radili kako treba već za mesec dana eto rezultata. A onda će taj rezultat da vam podigne samopouzdanje, ono će vam podići energiju, energija kondiciju, kondicija raspoloženje… I? Je l’ sad vidite kako sve ide u krug?