KAD VAS NEKADAŠNJI ‚‚DŽELAT‚‚ ODVEDE NA SVETSKO PRVENSTVO U FUDBALU – PERU

KAD VAS NEKADAŠNJI ‚‚DŽELAT‚‚ ODVEDE NA SVETSKO PRVENSTVO U FUDBALU – PERU

Da li je presudila dobra energija, ili neko energetsko piće za sportiste – tek Peru je ponovo na Mondijalu!

Fudbalska reprezentacija Perua  je pet puta nastupla na Svetskom fudbalskom prvenstvu, prvi put na Svetskom prvenstvu 1930. kada su kao zadnji završili u grupi. Najbolji plasman na Svetskom prvenstvu Peru je ostvario 1970. godine u Meksiku kada je zauzeo 6. mesto.

REUTERS

Ovoga puta kapiten reprezentacije Paolo Gerero propustiće Svetsko prvenstvo u Rusiji zbog pozitivnog doping testa. Moći će ponovo da zaigra na travnatom terenu tek u januaru sledeće godine. Za njega je Mondijal zavrešen i pre nego što je počeo.

Gerero je trebalo da predvodi Peru na prvom učešću te zemlje na nekom šampionatu planete još od 1982. godine. Međutim, on je bio pozitivan na supstancu benzoilekgonin, metabolit kokaina, posle kvalifikacione utakmice sa Argentinom u oktobru. Njegovi adovkati su tvrdili da stimulans nije poboljšavao performanse i da ga je uneo slučajno konzumirajući čaj?!?

Peru- zemlja gde se prošlost preklapa kroz sadašnjost

Peru je zemlja sa interesantnom istorijom, tako da bilo da posetite muzej, šetate gradom ili selom, penjete se i istražujete ruševine civilizacije Inka, uvek ćete biti okruženi snažnim prisustvom istorije i kulturnih uticaja.

Drevne ruševine Inka se smatraju jednim od najlepših i najmisterioznijih naselja u svetu. I dok su najupečatljivije ruševine u Svetoj dolini i Maču Pikču, najbolje je iskustvo ipak uspon stazama Inka.

Sigurno je svima nama uvek  zanimljivo da upoznamo nove ljude i njihovu kulturu, ali Peruanci čine ovo iskustvo još interesantnijim i prijatnijim.Većina Peruanaca je direktno povezan sa predacima Inka i ponosno čuvaju Kečua kulturu koja je veoma važna za prošlost Perua.

Smatra se da Peru ima jednu od najboljih kuhinja na celom svetu. Kombinacija različitih kultura, naroda i klima utiče na to da se kuhinja razlikuje od grada do grada, kao i u različitim delovima zemlje.