SRBIJA, ZEMLJA ORLOVA I PRVAKA SVETA

SRBIJA, ZEMLJA ORLOVA I PRVAKA SVETA

Srbija jeste  zemlja fudbala. Bilo da ste igrač, gledalac, navijač, sudija, trener. Jer, svako od nas je, kada je ovaj sport u pitanju sve ovo. Jer svi ga poznajemo. Svi smo dobri i u ulozi selektora i u ulozi igrača. Šalu na stranu, volimo fudbal, ali….samo je jedan klub sa ovih prostoa bio na krovu fudbalskog sveta – Crvena Zvezda.

Međutim, da li znate kada je počela najveća ljubav?

Počeci ove ljubavi koja još uvek plamti je započela još krajem 19. veka.Nepoznata igra, koju su oduševljeno prihvatili beogradski omladinci , je veoma brzo osvojila prvo muška srca. Bačena klica fudbala se primila na plodno tle Balkana. Trebalo ju je samo održavati da bi ta ljubav rasla i postajala sve jača. A tako je i bilo. U početku stidljivo i sramežljivo, da bi pravu ekspanziju ljubavi pokazali u Urugvaju, nekih tridesetak godina kasnije.

Naravno, sve ostalo je istorija….

Zanimljivosti koje možda ne znate o Srbiji…

  • Ako vas neko pita šta povezuje Rimsko carstvo i Srbiju, slobodno mu mužete odgovoriti – rimski imperatori. Jer upravo 18 rimskih imperatora je rođeno na teritoriji današnje Srbije!
  • Da li ste se nekada zapitali postoji li neka naša reč koju prepoznaje ceo svet ? Niste? E pa, postoji. I to nije samo reč u pitanju, već je i osoba koja je toj reči donela planetarnu slavu. Petar Blagojević, o kome je pisala i austrijska štampa u 18. veku je zvanično prvi svetski VAMPIR!
  • Kako biste nazvali reku koja je dugačka 365 metara? Ova reka je jedinstvena i po tome što ima ime i nadimak, zamislite. Ime joj je Vrelo, a nadimak, pogađate- Godina.
  • Kažu ‘’ Tačan kao švajcarski sat’’! A zapravo je srpsko časovničarstvo starije od švajcarskog čitava dva veka!
  • Svaki put kada budete očarani punim Mesecom setite se da je čak 13 Srba aktivno radilo na ‘’ Apolo’’ program čuvene agencije NASA.

I još puno, puno toga! Možete i sami postati istraživači i putopisci, jer svakako Srbija obiluje mnogim skrivenim lepotama.

Zato posvetite leto obilasku lepota Srbije uz najbolju energiju – Fast Energy Drink!