ZEMLJA U KOJOJ NE POSTOJI ČETVRTI SPRAT – JUŽNA KOREJA

ZEMLJA U KOJOJ NE POSTOJI ČETVRTI SPRAT – JUŽNA KOREJA

Južna Koreja je učestvovala na sedam Svetskih prvenstava i jedini je azijski tim koji je uspeo da stigne do polufinala, a to je uradila na Svetskom prvenstvu 2002. kada je bila domaćin zajedno sa Japanom. Dva puta je osvajala AFK Azijski kup (1956, 1960), tri puta je bila druga i tri puta treća. Bez obzira što broj četiri nije baš popularan broj u Južnoj Koreji, upravo na tom prvenstvu su završili na četvrtom mestu i postigli svoj najveći uspeh.

Devedesetih su učili, a osim sjajnog rezultata koji treba delom pripisati činjenici da su bili domaćini, ne treba zaboraviti da je Južna Koreja ušla u osminu finala u Južnoj Africi.

Zanimljivosti koje ćete naći samo u Južnoj Koreji

Zastava Južne Koreje ima duboko simbolično značenje. Bela boja je nacionalna boja Južne Koreje. Amblem na zastavi simbolizuje taoistički pogled na svemir kao jednu celinu. Jin i Jang međusobno sarađuju. Svaki trijagram u uglu ima svoje značenje. U smeru kazaljke na satu, oni simbolizuju Nebo/jug/leto/vazduh; Mesec/zapad/jesen/vodu; Zemlju/sever/zimu/zemljište i Sunce/istok/proleće/vatru.

 Broj 4 se smatra veoma nesrećnimIz tog razloga veliki broj stambenih zgrada u Koreji nema četvrti sprat.Tako da ako ne možete da pronađete četvrti sprat – ne brinite, on tamo ne postoji!

Koreanci sve jedu štapićima, čak i torte i kolače.

U mnogim seulskim restoranima neophodno je izuti obuću. Taj običaj važi i za korejske domove. Korejska hrana jede se štapićima, mada će vam domaćini, bez problema, ponuditi kašiku, nož i viljušku. Prema korejskim običajima, pravila pristojnosti su da se odmah posle uzimanja zalogaja odlaže pribor za jelo na sto, odnosno da se, bez obzira koliko je zanimljiva rasprava, nikada ne “maše” priborom za jelo. Koreanci ne jedu velike količine hrane odjednom, što je možda i formula koja ih, kao naciju, čini vrlo vitkim i vitalnim. Retko ko u Koreji ima višak kilograma.

Uz dobro energetsko piće za sportiste, Fast Energy Drink vas vodi u sve ćoškove planete.